Bakspejlet

 

For unge og voksne med Asperger Syndrom!

 

1

Åbent for dig på:

Hårlev Bibliotek

ved siden af "Mødestedet"

Bredgade 1

4652 Hårlev

 

Onsdage fra kl. 19 - 21

dog ikke sidste onsdag i måneden.

 

Husk kr. 5,- til "Kaffekassen "

men gratis for medlemmer.

 

Aktivitetskalender finder du under "Arrangementer" samt lidt her på forsiden.

2

Onsdag den 14. decber 2018

Juleafslutning og tak for i år.

Vi mødes i Hårlev og guffer æbleskiver, drikker gløgg, rafler om gaver og spiser vores hjemmelavedeg godter.

 

Tak, til alle, for 2018 og vi ses igen 9.1.- 2019.

Pas på jer!

3

Onsdag den 9. januar 2019

Vi ses i AGiS

og starter op med 6 års fødselsdag.

 

Vi glæder os, rigtig meget, til et nyt år sammen med jer og håber at 2019 må blive et af jeres bedste år.

 

Ses!

 

Vi ses i AGiS!

Bakspejlet!

 

 

Du er på "Bakspejlet" og her står lidt forskelligt

om hvad vi lavede, hvornår og hvordan det gik.

 

 

 

 

 

 

5. december 2018

Endnu en fantastisk aften. Vi er bare gode til at spille alt muligt, med hinanden. En lille gruppe trak sig lidt tilbage, til det lille lokale, hvor de kunne sidde uforstyrret og snakke. Det er så dejligt at vi har den mulighed i AGiS. Ikke alle synes det er rart at sidde sammen med mange en hel aften. De havde det hyggeligt med hinanden, efter latteren at dømme :)

 

Stort TILLYKKE til de to medlemmer der har fået mulighed for at flytte i egen bolig. GOD VIND til jer fra os alle sammen. Vi håber at se jer, om ikke andet så til Cafeaften, ind imellem, i AGiS. Jeg tror de to har fået årets bedste julegave - egen bolig :)

Næste gang skal vi fløjte julemelodier, hele aftenen - he he - så vi er sikre på at der er konfekt nok til den 14. Det kan være svært ikke at smage på varen og det må man såmænd også gerne :)

Når I køber pakkegaver så prøv om det er muligt at lave to pakker for max kr. 25,- ialt. Det er kun for sjov og hygge :)

 

30.11. 2018

November er gået og det gik godt. Vi sluttede måneden af med Fredagscafe og spil. Dejlig aften med pizza - uhmmmm - og mange forskellige at vælge mellem.

 

31.10.2018

Det blev en biograf i Køge Bio eller hvor man nu menteder gik en god film. Det er tydeligvis blevet efterår medløvfald og sygdom. Men det er tilbagevendende og noget vi altid kan forvente på denne årstid. Jeg måtte holde mig i ro med snuden vendt imod loftet- på grund af feber- så ingen film til mig :(

Vi har valgt at aflyse arrangementet den 8.11 et par dage før tilmeldingsfristen udløb. Vi havde alt for få tilmeldinger så vi rykket det frem til efter nåtår. Det var let at se at der, på de par dage, ikke kunne komme de ønskede tilmeldinger. Til et arrangement som dette skal det helst være en del mennesker for at få dynami, spørgsmål og en god dialog. Håber i stadigvæk har lyst når det kommer op igen :) vi har åbent i AGiS den 7.

 

Så er vi langt inde i Oktober

Det er et fantastisk efterår med sol og varme. Her foregåe ikke de store ting , i denne måned, endnnu, andet en vores hyggelige møder i foreningne.

Vores næstformand har rundet et af de skrape fødselsdagshjørner og det gav "afkast" i form af ekstra lækkerier til kaffen :)Et stort varmt tillykke til hende.

Der er et arrangement på vej, den 26.10. samt et igen den 8.11. Håber i har set det :)

 

 

AGiS var en tur til Runde Tårn den 28.9. 2018

Det var en rigtig fin tur, op og ned af Runde Tårn, med Erling som guide. Vi var 13 afsted og tog med tog fra Køge Station. Det gik rigtig fint og vi fik snakket lidt på kryds og tværs af kupeen.

Tårnet, og dets historie, er jo helt fantastisk og guiden var rigtig god at lytte til. Han svarede glad på alle vores spørgsmål og havde lidt sjove, og også en lidt uhyggelig, historie at dele med os. En af deltagertene burde nu komme i en rekordbog for hun tog den baglæns ned fra Tårnet - godt klaret, selvom der blev støttet med en arm . Det er der skam ikke mange der kan prale af at havde gjort :)

Vi rundede Burger King, på vejen tilbage til Nørreport station, før vi krøb ombord i toget til Køge ....... men der var slet ikke noget tog til Køge ??????

Der stod vi, ca kl 23, og anede ikke hvordan vi kom videre for informationen havde lukket. En sød pige, i 7Eleven, kunne guide os - tak for hende :) Vi måtte med bus, rundt til Avedøre Station, og derfra med tog til Køge. Det var noget af en tur men heldigvis havde vi spist og drukket lidt, så det gik ganske fint men det var noget af en udfordring for alle os trætte turister.

På køge station mødte et par af os, en dame som så meget fortvivlet ud. Hun kunne ikke komme til Hårlev for der var ikke flere tog, den vej, denne nat. Så på en måde var det held i uheld at vi kom så sent tilbage for nu kunne hun køre med os, til Hårlev hvor hendes bil stod, og komme hjem i varmen.

Det blev en anderledes tur og jeg er meget stolt af hvor flot alle tog det men det er nu ikke noget vi ønsker at opleve igen. Tog til tiden er at foretrække :)

 

 

12.9.2018

der har været lidt strille på bakspejlet. Vi har hygget på biblioteket og i aften var vi på Delfino, i Hårlev, og spise Pizza. Der var rigtig god tilslutning og alle fik lige det de bedst kunnel lide. Detr blev et par gode timer hvorefter vi tog hjem. Husk der er lukket på onsdag for vi skal til Runde Tårn om fredagen, den 28..

 

31 8 2018 Campus i Køge

Hold nu op. Det var Murphys lov der satte ind, lige til vi skulle i gang med selve forløbet.

Vi havde brug for en pavillion, men uanset hvor vi ledte var alt udsolgt. Både i Køge og hele vejen tilNæstved. Vi søgte en af de der "vupti-så-står-den-selv" pavilloner. Den vi købte var ikke den der lå i kassen og campingbord og taburetter var beregnet til børn ( godt nok var det studerende, vi skulle være sammen med, men de har altå længere ben) Da der ikke var noglen pavillonner søgte vi læskærme og fandt to i Køge. De var perfekte....troede vi :(

Sælgeren glemte at fortælle de skulle bores ind i en væg, og ned i nogle fliser, for at fungere. Vi havde ellers spurgt om de selv kunne stå. Æv altså :( I Køge fandt vi endelig et campingbord og en bænk - til lange ben - heldigvis.

Tilbage på pladsen, ved Køge kirke, stod Charlotte og Kent og ventede. Det eneste vi kunne stille op var campingbordet, bænken og så måtte vi beklæde kirkenmuren med vores banner m.v. Det så ret dekorativt ud og var noget anderledes end de omkringstående standes udsmykning :)

Skyerne trak faretruende op, men holdt sig i skindet til, vi var færdige - hurra for det.

Vores mission gik ud på at fortælle de unge, at der i hver eneste klasse er elever med Asperger Syndrom og så give dem en oplevelse af den stress og det kaos en skolesituation, med mange mennesker, larm og uro, giver.

De fik tilbudt at opleve denne form for stress, for at mærke hvor hårdt det kan være og for at acceptere og forstå at nogle af deres medstudernede har brug for Time-out, i fred og ro, og at det ikke betyder de er underlige, sære eller mærkelige men blot følsomme og opmærksomme.

Det var en succes. Det virkede og det gav mening :)

En af de unge piger fik nærmest tårer i øjnene og sagde "Hold nu op.... fuck! Er det virkelig sådan? Det er så vildt stressende. Aiii hvor er det dog synd!" og der var mange med lignende udsagn. Vi fik også talt med unge der selv var diagnostiseret med Asperger Syndrom. Det var en fin dag - trods alt. Tak til Kent og Oliver som gjorde dagen endnu bedre :)

Alle fejlkøb blev leveret tilbage og vi fik pengene retur.

Om vi stiller op igen, næste år ....?... det må vi da lige høre "Murphy" om - ha ha

 

29.8.2018

Onsdagsmøde i Hårlev :) Vi var ikke så mange men det var en fin aften. Den stod på dejlig frisk frugt og juice/kaffe.

Nogle stak næsen ind til "naboen" som er MakerSpace, på Biblioteket, for at tjekke dem lidt ud. En af vores medlemmer fik hurtigt fat i hvad det gik ud på, med al det teknik, og kom tilbage med et laserprintet skilt. Det var rigtig flot lavet og jeg var da lidt misundelig. Sådan et vil jeg da gerne eje.

Charlotte og jeg har travle med planlægning til Campus på fredag. Vi fik dejlig hjælp, af de frammødte, til en tekst på et banner.

Vores mission, på Campus, er at give unge medstuderende forståelse for at andre kan opleve skoledagen som ren kaos og at man har brug for en time-out i stilhed og at være lidt væk fra det hele. Det betyder ikke man er sær, underlig eller mærkelig, men blot at man er lydfølsom, ekstra opmærksom og sensitiv og sådan har vi alle, på en eller anden måde, et behov.

Vi kan naturligvis ikke helt gengive oplevelsen af at være ramt af ASF, men vi kan give det et forsøg gennem brug af lydfiler samtidig med at man løser enkle opgaver. Campus er fra 9 til 12 - kig forbi hvis du kan. Vi er ved Kirken, tæt på Skitsesamlingen.

 

26. august 2018

Det var en forygende aften med PsykInfo, Anders og Tine. Det var et oplysende og samtifdig underholdende foredrag på Herfølge Bibliotek. Det kan de to godt drage rundt i landet med. Super fint og professionelt :)

 

15. august 2018

Atter en fin aften sammen med jer omkring det lange bord. Det er dejligt at se jer igen efter sommerferien.

Jeg vil lige gøre opmærksom på at forældre, pårørende og kontaktpersoner altid er meget velkomne, i AGiS, også selvom de unge ikke lige har overskud til at deltage, enten i klubaftener eller arrangemente, en aften.

Det er også godt for os at tale med andre, som er i "samme båd", om tanker, håb og gode ønsker for vores pårørende som har ASF.

HUSK - vi ses ikke onsdag men på torsdag i stedet på Herfølge bibliotek.

 

8. august 2018

Hyggelig aften i Bibliotekshaven med flødeboller ( en havde fødselsdag), is ( en anden havde fødselsdag) og UNO. Vi fik også hilst på en ung mand som viste sig at være ret så skrap til UNO - jeg tabte dog ikke hele aftenen :). Vi stopede lidt før kl. 21 for det var varmt og lummert. Man bliver så sløv og træt i det vejr.

Der er overskud af is som er lagt i fryseren - så er der til en anden gang og der er ik' så ringe endda :)

 

1. august 2018

Så er vi tilbage efter sommerferie. Det var dejligt solbrune medlemme, alle sammen, der dukkede op. Vejret er jo helt fantastisk men nok lidt for varmt for os "vikinger" :) Isen smeltede nærmest på vejen fra fryseren i køkkenet til bænken i bibliotekshaven, men den smagte dejligt. Og 1000tak for gaven fra jer alle. Måske ved i ikke at I har givet en gave, men det har i altså, og den er rigtig fin. Den skal jeg nyyyyyyde :)

Vi fik hyggeligt besøg, til aften, rigtig dejligt, og vi håbe meget at hun har lyst at komme igen.

Tilmeldingerne til arrangementet i Herfølge, hvor Anders og Tine holder foredrag, kommer løbende ind - dejligt!

Og tlmeldingerne til Bastard Cafe kommer også trillende allerede - herligt!

Jeg har bestilt en smule køligere vejr, til den dag vi er i Kbh, og håber det bliver efterkommet - ha ha. Vi ses på onsdag :)

Vil lige fortæle at afslutningen på Højeruplund var " lige i skabet". Mange deltagere, lækker mad, skønt vejr og vidunderlige omgivelser. Vi måtte lige rundt og kigge på klint, kirke, mindesten og ishus :)

 

 

Vi holder sommerferie i hele juli.

 

13. juni .2018

Det blev nærmest en ren fest til aften. Der blev serveret hjemmebagt jordbærkage med det hele. Hold da op hvor vi guffede i os - tak for dejlig kage til "bageren". Der var en lystig snak om bordet og, som vi plejer, spillede vi UNO. Det har vi rigtig meget sjov med, både pårørende og medlemmer. Der kom tilmeldinger til sommerafslutningen og jeg tror vi får en dejlig dag i Højerup :) Der er stadigvcæk tid nok til at tilmelde sig. 1000tak for en rigtig dejlig aften i selskab med jer :)

 

Foreningernes dag på Hårlev Bibliotek Lørdag den 26. 5. 2018

Det var en forrygende dag med masser af besøg i vores stand. Vi var meget nemme at finde for vi var "klædt ud" i de fineste AGiS T-Shirts med logo samt navn og vingummiposer med logo. Powerpoint virkede også godt og tiltrak publikum. Vi blev forkælet med kaffe, cupcakes, sandwich og noget at drikke. En rigtig fin dag og der var fint fremmøde af medlemmer og støtter til at hjælpe. 1000tak for jeres hjælp :)

 

23. maj 2018

Hov... der er vist sprunget lidt over, men i sidste uge var vi i Køge og se Deadpool2. Det er en rigtig sjov film med masser af action. vi har næsten lige set 1'eren i AGiS så det kunne ikke passe bedre.

Og her den 5. maj var der nogle der tog til ComiCon i Forum. Der blev de mødt af Stormtruper, Orcer og andet fantasifuldt. Der blev leget med VR-headset og andet . Det var en god oplevelse, som fyldte en del, så dagen blev ikke så lang, men den var hyggelig.

Og så her til aften sad vi ude og nød det gode vejr. Vi fik planlagt lidt omkring Forenningernes dag på Lørdag og vi får god hjælp fra mang af jer. det er vi meget taknemmelige for. Jeg tror det bliver en sjov dag.

Philip havde et spil med som hed ...? nå da, det har jeg glemt navnet på :) men det var sjovt. Vi har lånt det til på lørdag så er der lidt at foretage sig med de besøgende, eller bare med os selv :)

Husk vi har lukket næste onsdag. I stedet har vi fredagscafe den 1.6. med grille og spil.

 

2. maj 2018

En sund aften med jordbær, vandmelon og frisk kokos. Michelle fik fint smadret kokosskallen, så det fine

hvide frugtkød kunne nydes ;o)

En god aften, hvor vi fik talt drøftet forslag til vores stand på Foreningernes dag.

Der kom mange gode og konstruktive forslag - tak for det ;o)

 

25. april 2018

En hyggelig aften med varme "hveder" og hjemmelavet æblekage - og selvfølgelig et slag Uno

 

20. april 2018

Vores caféaften. Maden blev nydt udenfor i bibliotekshaven. Det var vel nok dejlgt at kunne sidde udenfor ;o)

Efter maden hyggede vi med en film, kaffe og noget godt.

Lene havde "bagt" superlækre romkugler - øjjj hvor var de gode.

En rigtig hyggelig aften.

 

11. april 2018

Endnu en hyggelig aften, hvor de unge fortrak til et andet lokale - hvor de kunne hygge uden os "gamle"

Det var super ;o)

 

4. april 2018

En del fremmødte - dejligt ;o)

Vi fik snakket og der blev spillet uno. Nogle rigtig gode og hyggelige timer

 

28. marts 2018

Vi aflyste grundet sygdom og rigtig kedeligt vejr.

 

23. marts 2018

Hu-hej for en aften. Der var gået kludder i booking af det store lokale, så vi skulle være i det lille lokale.

Nøj hvor var vi mange på lidt plads - det var ikke så godt. Men vi fik dejlig dejlig mad, STOR tak til alle ;o)

Efter alle maver var fyldt, spillede vi bingo med højt humør. Ny opråber i år , gjorde det bestemt godt.

Så trods pladsmangel, fik vi en dejlig aften med masser af godt humør og fik ønsket hinanden god påske

 

14. marts 2018

Dejlig aften med snak i alle mulige retninger. Både om pc-spil, biler, mad ogh meget andet. Vi er ret godt til at komme hele vejen rundt, i mange forskellige emner, når vi hygger ved kaffen/juicen. Husk der er lukket den 21. vi ses den 23.

 

7. marts 2018

det er den 7. dag i dette forår og det er stadigvæk rigtig meget vinter, men pyt, vi havde en hyggelig aften i AGiS. Der må være vikingeblod i vores årer for der var en hel del der trodsede kulde, slud og glat føre og mødet op. Fantastisk dejligt :)

 

23. februar 2018

En forrygende fastelavns aften :) Der var besøg af Kong Gulerod, Ninjaturtles, Heidi fra alperne, en ung berømthed (?) Prins John samt Hexia Ditrixe og Pinataen måtte lide og opgav til sidst og faldt til jorden.

Der var masser af guf i den, det samme var der på bordene, både middags og kagerbordet.

Det gør vi da igen næste år . God weekend til jer.

 

14. februar 2018

Valentinsdag ..... hmmm .... ikke her og det er godt det samme :)

Vi havde en rigtig god generalforsamling og der kom masser af ideer frem, om akriviteter til resten af året. Der kom også to nye bestyrelsesmedlemmer på , det er fantastisk :) Jo flere der samarbejder des bedre forening. Og så må I hænge på mig de næste to år, igen. Jeg fortsætter som formand og håber I siger til hvis der er noget i vil lave om, har lyst til eller bare vil tale om, så muler jeg resten af bestyrelsesmedlemmerne og ser om det kan lade sig gøre :)

Vi ses næste fredag til Fastelavns sjov. Det er ganske fint hvis i dresser ud, det gør det hele meget sjovere. Men ikke noget med at snydetræne med boldkast :) ha ha ha

Husk brætspil, hvis du har noget du gerne vil spille med andre.

 

7. februar 2018

Skide koldt der ude men hyggeligt og lunt i loaklet. Æblekagen forsvandt!

Der var et oplæg om en fælles ferierejse til Mallorca i Maj. Den skal I selv betale for det er et privat initiativ - et rigtig godt et :)

Og så blev der spillet både UNO og Bezzerwizzer, så vi bredte os i begge rum. Fin aften :)

 

27. januar 2018

Fredagscafe med New Yorker mad, rigtig sjov film og flot fremmøde. Og så var der kager! Der var to slags og selvom vi havde spilst rigtig godt af burgerene så fløj der kager ned i lystig fart.

1000tak til hjemmebagerierne :)

Det var god hjælp, og støtte, i køkkenet hvor Rasmus havde taget tjansen med at lave salat - det var dejligt du ville det :) og det passede perfekt til burgerene. Tak for en fin aften med jer alle :)

 

17. januar 2018

Vi fik besøg af en ung mand og hans mor, til aften, som, gerne vil se havd vi er for nogle :) Deter svært at komme ind i flokken når man ikke kender nogle af de andre, men der blev taget godt imod af vores andre medlemmer. Den stod på hyggespil både ved det store og det lille bord.

JEG TABTE IKKE I UNO HELE AFTENEN - YAIIIII det er en helt ny fornemmelse - ha ha ha :)

 

10. januar 2018

Hyggelig aften i AGiS hvor vi fik afholdt bestyrelsesmøde, før vi åbnede. Der var sunde ting på bordet - det er jo januar og vi skal af med julehyggen der sidder på sidebenene - NEJ, ha ha ha , kun fordi det var det nemt :)

 

Der er lagt lidt i kalenderen, her på hjemmesiden, men det er med forbehold, for vi tænker at afholde et lille kort medlemsmøde, næste gang, så vi kan få lidt ideer fra jer :)

 

3. januar 2018

Det nye år er skudt i gang. Vi håber alle har haft en dejlig jul og at I får et godt nyt år.

Så blev AGiS "halvrund" - 5 år - hold da op hvor tiden dog flyver.

Dejlig kage, boller, kakao, kaffe o.s.v. samt et fint fremmøde til fødselsdagsaften.

 

 

2018